Marvano

Marvano es el pseudònim de Mark Van Oppen. Es un dibuixant de còmics nascut el 1953 a Zolder, Bèlgica. El 1988 va començar l’adaptació al còmic de La Guerra Interminable, una novel•la de Joe Haldeman publicada el 1972, guanyadora dels premis Hugo, Nebula i Locus.
La novel•la tracta des del punt de vista d’un soldat, de nom Mandella, que es testimoni de la guerra en un futur entre la terra i els extraterrestres. Com Haldeman va està al Vietnam, les referències son molt clares. Marvano va dibuixar 6 àlbums, dels quals el tres primers es van arribar a publicà a Espanya a ediciones Junior, però no es fins el quart, titulat en francès Libre a Jamais i que es la segona part de la novel•la, on el dibuix de Marvano evoluciona en una barreja de Moebius amb Hugo Pratt. I el guió també: la societat terrestre es homosexual i només existeixen la procreació in vitro. De fet, els extraterrestres son hermafrodites. En fi, un futur d’allò mes alentidor.
Marvano té més series, publicades a Dargaud: Dallas Barr, Berlín, i Prix. Us deixo una imatge i un enllaç

per que podeu veure l’obra d’aquest dibuixant.

Ridley Scott ha comprat fa poc els drets de La Guerra Interminable per portar-la al cinema.

Comentaris

  1. Què deuen menjar aquests belgues...que a alguns els fa dibuixar tan bé?
    ;-)

    ResponElimina
  2. SM Marvano es un desconegut a Espanya, actualment no està traduït al castellà l'obra nova

    La meva maleta, es veritat, aquests belgues son un crak. Hi ha un mercadillo a Brusseles que t'encantaria: venen litografies de tots els autors.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona

I Forum Mundial de Contactes Extraterrestres