Plaça de Colon, 1951

Foto de Josep Postius
Josep Postius i Saura (Puigcerdà, 1914 - Sant Pere de Ribes, 15 de març de 1993) fou un fotoperiodista català.


Tot i haver-se iniciat en la professió a França, un cop finalitzada la guerra civil espanyola va tornar a Catalunya, on va treballar com a fotoperiodista per a diaris i revistes com Destino, Diari de Barcelona o La Vanguardia, entre d'altres. Fou amic de Tomàs Roig i Llop.

El 1984 va publicar un llibre sobre Dalí titolat Aquel Dalí, juntament amb Luís Romero. Quan es va jubilar va marxar a viure a un poble dels Pirineus. Abans de morir va donar el seu arxiu gràfic, amb més de 100.0001 negatius, a l'Institut Municipal d'Història de Barcelona. També hi han obres seves a l'Arxiu fotogràfic de Barcelona.

(Font: Wikipedia)

Comentaris

 1. El monument del senyor del dit és de les poques coses que hi sé reconèixer. Només hi he pujat un cop, per cert.

  ResponElimina
 2. Oscar, està una mica canviadeta la plaça del 1951...

  ResponElimina
 3. Sembla que al primer pla encara hi ha les restes de les barraques...? Tot i que jo vaig néixer uns anys més tard, encara recordo la Barcelona barraquil, especialment al Pont del Treball.

  ResponElimina
 4. LLuis, les barraques van durar fins el congres Ecumenic del 1954 que van derruir la majoria per si venia el papa...tot i amb això crec que fins el 1970 n'hi van haver-hi

  ResponElimina
 5. Com a canviat! estic intentant situar-la, hi ha el telefèric, l'edifici de Marina, les drassanes, però no acabo de situar-ho. A veure si sobre un plànol veig quin carrer és. Molt bona foto

  ResponElimina
 6. Alyebard, he fet trampa: es la rambla del raval...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona

I Forum Mundial de Contactes Extraterrestres