El llac misteriós

A prop de Lugo, a l’interior de Galícia, fa uns deu anys o més, mentre estaven fent unes perforacions minerals a la cerca de granit va començar a brollar l’aigua i es va crea aquest llac que veieu a la fotografia. Diuen que l’operari que estava foradant va tenir el temps just d’escapar corrents mentre l’excavadora va quedar al fons del llac. Pot ser que una aigua soterrània sortí amb tanta força? La veritat, no soc cap expert. De fet, es veu que la veta d’aigua que va foradar, era d’unes llacunes d’humitats que hi havia prop i aquestes van perdre la seva profunditat, tenien fama de ser increïblement profundes i hi havia llegendes dignes d’en Lovecrat sobre elles. (eren lectors els camperols Gallecs de Lovecraft o Lovecraft va viatjar a Galícia?). El llac va ser declarat zona protegida per la Xunta de Galícia i s’hi van posar cartells explicatius que el sol ha descolorit. Tothom la visita però ningú s’hi banya obertament.

Comentaris

 1. Tens raó en esmentar Lovecraft. El misteriós llac li hauria donat peu a algun conte terrible i que més o menys tractaria d'uns éssers amfibis que surten del llac, a la nit, i van a raptar fèmines humanes.

  ResponElimina
 2. Lluís, si, les llegendes parlant de fèmines raptades que van acabar al fons de les llacunes...

  ResponElimina
 3. I sis fossin fèmines humanes o no-humanes les que segrestessin pobres amfibis?

  ResponElimina
 4. Eulàlia, bé, de fet les llegendes parlant que primer van segrestar les fèmines i després els marits...i les que segrestaven eren meigues, bruixes...

  ResponElimina
 5. parlant de despistats, a mi quasi em segresten fa uns anys, perquè vaig relliscar i quasi me'n vaig cap dins un humital...:)

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona

I Forum Mundial de Contactes Extraterrestres