Zahorí


El meu sogre explica que quan van comprar la casa fa vint anys, com volien tenir un pou d’aigua, van avisar a un Zahori. Va vindre amb una branca en forma de y grega i va comença a caminar pel terreny del costat de la casa fins que la branca li va senyalar el terra i els paletes van començar a  cava el pou, una mitja hora després l’aigua brollava per ell i encara que actualment es van connectar a la xarxa del poble, encara fan servir aquesta aigua per regar. A Galícia els zahoris estaven a l’ordre del dia i eren molt buscats, clar que es un lloc on hi ha molta aigua. He llegit i escoltat testimonis de d’altres llocs més secs inclús a Catalunya, on solen trobar l’aigua, de vegades amb un pèndol o d’altres estris. Una de les explicacions es que aquestes persones son sensibles al magnetisme dels pous d’aigua. A aquest conjunt de fenòmens complexos que es manifesten per una determinada sensibilitat de l'organisme humà a les radiacions emeses o absorbides pels objectes que té a prop se li diu radioestèsia.

Comentaris

 1. Aris, i jo que m'esforço per que els meus alumnes vegin la diferència entre el que és ciència i el que no, i vas tu i als saurís els converteixes en científics! I que consti que em sembla molt bé el que fan, però de ciència res. I per cert, aquest del vídeo s'ha modernitzat: ja no du pal de fusta, sinó de filferro folrat amb plàstic. Oh tempora oh mores!

  ResponElimina
 2. Leblansky, d'acord amb el teu comentari, he canviat ciència per la definició del diccionari de l'enciclopedia catalana...

  ResponElimina
 3. Saps si hi ha algú que busqui petroli amb aquestes tècniques?
  Es forraria.
  Salut.

  ResponElimina
 4. Alberich, bona idea, no deu servir pel petroli, ha ha ha

  ResponElimina
 5. També els científics deien abans que la terra era plana. Haw, Haw. No sé com s'ho fan però troben l'aigua.

  ResponElimina
 6. És ben curiós però jo que sóc defensora de la ciència a ultrança, en el cas dels saurís ja no sé on anar a raure. Un amic, tip de pagar geòlegs i excavar pous que no treien cap a res, gastant-se una pasta gansa, va fer anar a la masia un vellet d'aquests amb un pèndol. Va arribar a un lloc i li va dir: aquí. Aleshores es va posar unes monedes al damunt de la mà i li va dir els metres que caldria excavar. Va errar per ben poc i va poder fer el pou finalment. El què? no ho sé, però saps que penso? Moltes coses que avui tenim per ciència abans eren màgia, o sigui que, a vegades, és, senzillament, que ningú ho ha estudiat amb mètode :)

  ResponElimina
 7. Científic o no (els saurís potser només tenen intuïció i sort), aquesta gent encara ara es guanyen molt bé la vida, t'ho prometo. Van buscats i ben pagats.

  ResponElimina
 8. Clidice, es el que dius, amb el temps a la radioestesia se li buscarà una explicació científica i deixarà de ser un fenòmen estrany

  ResponElimina
 9. Lluís, tu ho has dit, si no funcionesin la gent no els pagaria...

  ResponElimina
 10. Alyebard,si, torres més grans han caigut he he

  ResponElimina
 11. Jo els he vist actuar en alguns llocs de Catalunya i encara hi ha qui hi creu molt fermament (institucions públiques i tot, t'ho juro, t'ho dic per experiència pròpia).

  Personalment, potser perquè ja sóc d'altres generacions, no he cregut massa mai en aquestes històries... deu ser la meva formació enginyeril!

  ResponElimina
 12. El porquet, jo també sóc molt escéptic, però aquest tema sembla bastant real, potser per intuició pots arribar a saver on es l'aigua, no ho sé

  ResponElimina
 13. Hola a todos, se que estos comentarios son antiguos, pero revisando el video de MI PADRE, e visto que estava en este blog. Solo comentar que al final del video se explica claramente el porque utiliza varillas de "alambre" y no de abello o de olivo.
  Saludos y gracias.

  ResponElimina
 14. Hola, soy el hijo del Zahori del video. Al final de el video explica el motivo de porque utiliza "alembre".
  RADIOSTESIA.
  Saludos a todos.

  ResponElimina
 15. Muchas gracias por tu comentario Francesc. El tema de los zahoris aun crea mucha controversia.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona

I Forum Mundial de Contactes Extraterrestres