Harry Houdini

Harry Houdini (1874-1926) va ser un mag i escapista molt famós. El seu nom autèntic era Erich Weiss. La seva família es va traslladar a Appleton, Wisconsin quan ell tenia 4 anys d’edat, ja que el seu pare havia estat designat rabí d’una nova congregació. Quan tenia 8 anys d’edat, va treballar venent periòdics i llustrant sabates als carrers. Un dia, el seu pare el va portar a veure el Dr. Lynn, un mag viatger. Quan tenia 9 anys, Erich i els seus amics del barri van formar un petit circ. Poc temps després, Houdini va marxar de la seva llar a la recerca de fortuna amb circs ambulants. Va estar al voltant d’un any fora de casa, però va tornar quan la seva família s’havia traslladat a Nova York, a l’edat de 13 anys. Allà, el jove va aconseguir diversos treballs per ajudar a mantenir la seva família. Utilitzava el seu temps lliure per estudiar màgia, i competir en diversos esdeveniments atlètics, com la natació. Durant aquest temps, Erich va aconseguir un llibre anomenat The Memoirs of Robert-Houdin, Ambassador, Author, and Conjuror, Escrit per Himself, el llibre narrava les memòries del mag Jean Eugène Robert-Houdin, a qui el jove immediatament va convertir en el seu ídol . Erich Weiss va decidir utilitzar des de llavors el cognom del mag, afegint-li una i al final per indicar “semblant a Houdin”.


Si bé va començar com trapezista el 1882, es va dedicar finalment a la màgia. Encara que era professional en totes les branques de la màgia, era conegut per les seves escapades impossibles, gràcies a una gran resistència física que va adquirir amb una forta preparació al gimnàs. Va adquirir així mateix una gran erudició en la història de la màgia i va arribar a acumular una formidable biblioteca especialitzada en la matèria que posteriorment va llegar a la Biblioteca del Congrés de Washington. En morir la seva mare, va quedar tan afectat que decidir recorre a mèdiums per comunicar-se amb ella, però adonar-se’n que la majoria d’aquests eren falsos i explotaven la credulitat de la gent dient poder contactar amb difunts de l’altre món. Es va dedicar a desemmascarar als falsos mèdiums, reproduint i denunciant els seus trucs i publicant articles en revistes sobre els seus trucs i la psicologia de l’engany.

Concebia la màgia com un espectacle en si mateixa i va demostrar gran habilitat per alliberar-se del interior de caixes fortes llançades al mar, de camises de força penjat cap per avall de gratacels, i de tota mena de manilles, cordes, baguls tancats amb cadenats i cadenes de qualsevol tipus.

Harry Houdini abans de morir, va preparar una prova definitiva contra el tan avorrit espiritisme. Va crear un codi que comunicaria la seva dona si li era possible en el termini de deu anys després de la seva mort. Es diu que cap mèdium va aconseguir comunicar-li el codi correcte.
Font: Wikipedia

Comentaris

  1. Semla ser que va morir d'accident professional, doncs es va ofegar en una de les seves famoses fugues.
    És molt interessant la personalitat d'aquest Houdini.
    Salut.

    ResponElimina
  2. Alberich,tenia apendicitis i tot i amb això va voler actuar sofrint un accident mortal

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona

I Forum Mundial de Contactes Extraterrestres