dimarts, 14 de febrer de 2012

La massacra de Jonestown

Jim Jones (1931-1978) va ser un líder religiós que després d’estudiar religió a l’església Metodista, va fundar una secta religiosa anomenada El Temple del Poble l’any 1955. Simpatitzant comunista, proclamava l’igualtat de les races i el viure en comunitat. Gràcies al seu carisma, molts adeptes li van traspassar les seves possessions com cases i terrenys, que ell va vendre per comprar uns terrenys a Ukiah, Califòrnia i aixecar allí la seu de la seva religió al 1965. Degut a denuncies de segrestos interposades per familiars dels seus membres, finalment l’any 1977, lloga uns terrenys a la Guiana sud-americana i fundà una petita ciutat religiosa, anomenada Jonestown, on s’endugué tots els seus membres. Al cab d’un any, els familiars anaren al congrés dels Estats Units per demanar ajudar sobre el membres sectaris que no pudien anar-se’n de la comunitat i finalment, el congressista Leo Ryan muntar una expedició amb periodistes, un càmera de televisió i els familiars per anar a visitar Jonestown.


La visita va acabar en tragèdia, van assassinar al congressista i la majoria de membres de l’expedició, més alguns membres de la secta que se’n volien anar i després, Jim Jones i tots els seus seguidors es suïcidaren col•lectivament. Jim Jones d’un tret al cap i el seus seguidors emmetzinats, 909 persones, entre elles nens i dones.8 comentaris:

 1. No hi ha res pitjor que l'integrisme, del signe que sigui :(

  ResponElimina
  Respostes
  1. si, sigui del color que sigui, quan es sacrifica l'èsser humà per l'idea es el pitjor que hi ha

   Elimina
 2. Aquests dies estic rellegint la "Historia universal de la infamia" del Borges, gràcies a una reedició de 10 eurus, perquè fa anys que l'havia perdut. M'hi has fet pensar: retrata una colla de personatges molt instructius de la història humana, força en la línia d'aquest Jones.

  ResponElimina
 3. Si, Jones podria perfectament ser qualsevol profeta fundamentalista dels que te la història...

  ResponElimina

Pumapunku

Al començament del segle XX, l'enginyer austríac Arthur Posnansky (1873-1946) va dedicar llargs anys de les seves investigacions a les r...