divendres, 4 de maig de 2012

L’enigma del Pioner 10


El 10 de març de 1972 es va llançar la sonda espacial d’estats units d’Amèrica Pioner 10. El seu objectiu era arriba a Júpiter, missió que va aconseguir un any després, el 1973. Deu anys més tard va travessar l’orbita de Neptú. L’última senyal que es va rebre va ser el 23 de gener de 2003. Segons la Nasa s’ha desintegrat, però alguns astrònoms han fet càlculs i sembla ser que la nau hauria abandonat el sistema solar direcció Aldeberà, Constel·lació de Taure. El Pioner 10 porta una placa d’or, dissenyada per Carl Sagan (l’autor de Contact) on hi ha dibuixat una dona i un home i el nostre sistema solar. Aquesta placa va ser posada al Pioner 10 a fi i efecte de que si una civilització extraterrestre la trobes sabes don provenia i els hi oferís informació sobre la nostre civilització.  L’any passat es va enviar una nau, la Juno, que arribarà el 2016 a Júpiter per enviar imatges del planeta el més a prop possible, pensem que la Pioner va passar a 200.000 kilòmetres. Hi ha qui diu que la Pioner ja està en mans d'extraterrestres i ben aviat contactaran amb nosaltres, però la crisi ha fet que no es disposin de tots els mitjans per agilitzar els contactes.

4 comentaris:

  1. Jo hi hauria posat un rètol de "Wanted", estil far-west, amb la foto del Felip Puig. Que se l'emportin on vulguin, sense problemes.

    ResponElimina

Pumapunku

Al començament del segle XX, l'enginyer austríac Arthur Posnansky (1873-1946) va dedicar llargs anys de les seves investigacions a les r...