dimarts, 10 de juliol de 2012

La llum de Manresa era un ovni


Com la meva mare era de Manresa, a finals de febrer sempre celebràvem la llum de Manresa. La meva àvia comprava uns anissos de colors verds i rosa amb ametlla que estaven molt bons. Es veu que el 21 de febrer de 1345 va entrar una llum resplendent procedent de Montserrat a l’església del Carme per una finestra i es va dividir en tres per després tornar-se ajuntar i desaparèixer. No se quants cents de feligresos ho van veure, es dir,va ser una visió col·lectiva. Els descreguts diuen que tot es un invent dels consellers de la ciutat, perquè volien construir una sèquia per portar aigua del Llobregat a la ciutat, i el lloc més recta eren uns terrenys del bisbat de Vic. El bisbe es va negar a cedir els terrenys i els consellers li van expropiar i van construir la sèquia. El bisbe els hi va donar la ex comunió als consellers i obrers que la varen construir. Com el tema va durar anys, la llum va ser el perdó diví i el Bisbe els perdona. Però, que era la llum? La conjunció de planetes el 21 de febrer de 1345 va fer que venus, mart i júpiter estesin arrenglerats i quan succeeix això, està comprovat que rebem visites d’ovnis. A Noruega va passar fa poc un fet semblant i tothom  va veure una llum (fotografia adjunta). 

8 comentaris:

 1. Demà veig a una amiga manresana, a veure si me'n recordo de comentar-li, és maco això de celebrar la llum de Manresa (sigui el que sigui aquesta llum!).

  ResponElimina
  Respostes
  1. je je doncs comenta-li, els Manresans estan molt orgullosos de la seva llum

   Elimina
 2. Si no m'equivoco, la Divina Llum encara se celebra a Manresa, és una festa major d'hivern. Jo crec que qualsevol dia d'aquests entrarà una llum màgica per les finestres del Palau (de la Generalitat, no el de la Música) i el Mas ens perdonarà les retallades. O potser serà al Palau de la Música, i el jutge perdonarà el Millet.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espero que entri pel de la Generalitat i il·lumini al Mas i digui que s'han acabat les retallades....

   Elimina
 3. M'abstinc de fer comentaris, que amb això dels ovnis tinc un passat fosc.

  En tot cas, són tantes les coses que escapen a la nostra comprensió que les hem deixat a mans de l'Estat, que està format per una colla d'extraterrestres que es pensen que som idiotes... i potser ho som.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Un passat fosc? Ei, això ho tens que explicar!
   I si, l'Estat son uns marcians que de moment no han solucionat la crisi

   Elimina

Pumapunku

Al començament del segle XX, l'enginyer austríac Arthur Posnansky (1873-1946) va dedicar llargs anys de les seves investigacions a les r...