dissabte, 28 de juliol de 2012

La mort de Prisciliano


Prisciliano va ser el primer bisbe catòlic executat per heretge i bruixeria per l’església Catòlica  l’any 385. Havia estat el primer en ordenar dones sacerdots i en crear una nova ordre que renegava de les riqueses i volia viure com Jesucrist. Nascut a Galícia, alli era on tenia més adeptes, que seran exterminats. Es creu que sota la Catedral de Santiago els seus seguidors van enterrar el seu cadàver clandestinament.   

4 comentaris:

 1. Hi ha molta literatura al respecte, però sembla clar que el qui està enterrat a Compostela és el Prisciliano, i que els pelegrins és a ell a qui van a veure, ja que enlloc consta que l'apòstol Santi anés mai a Galícia. Misteris de l'església.

  ResponElimina
  Respostes
  1. son els misteris de l'Església que acaben adorant a un heretge

   Elimina
 2. Bon paio, en Priscil·lià!

  El seu gran pecat, dones a banda (a més de ser admeses en la congregació ell hi tenia una tirada especial), va ser enfrontar-se al poder de l'Església. Era, en molts sentits, un àcrata que defensava l'autogestió i no admetia el poder terrenal de cap vicari de Crist.

  ResponElimina

Pumapunku

Al començament del segle XX, l'enginyer austríac Arthur Posnansky (1873-1946) va dedicar llargs anys de les seves investigacions a les r...