divendres, 14 de setembre de 2012

Von Braun


Wernher Von Braun  (1912-1977) va ser un enginyer alemany que va crear les bombes volants V-2 per l’exèrcit nazi, precursores dels actuals míssils. Von Braun es va fer de les SS el 1940 perquè volia materialitzar els seus projectes sobre coets. Hitler li va demanar que apliques els seus coneixements en fer una coet bomba. Per fabricar aquesta nova bomba, van crear la fàbrica de Mittelwerk, on presoners de guerra van fabricar milers de bombes però de les quals només van llançar contra Londres al voltant de dos mil i això no va ser fins el 1944 per problemes tècnics. Al 1945 i veien que Hitler no guanyaria la guerra, Von Braun va començar a negociar en secret amb els nord-americans per passar-se ell y tot el seu equip d’enginyers al bàndol nord-americà, abans de que l’apressessin els soviètics. Va ser l’anomenada operació paperclip. Al 1955 li va atorgar la nacionalitat nord-americana i l’encarreg de fer un coet que podés posar un astronauta a la lluna, cosa que va fer el 1969. Els nord-americans van evitar-li el judici a Nuremberg i una possible cadena perpetua o execució.

Peu de foto: Heinrich Himmler, visita Peenemünde. L'home de l'uniforme negre SS  darrere de  Himmler és  Wernher von Braun. A l'esquerra de Himmler és el general Walter Dornberger, comandant en cap del Fons per la base de coets de Peenemünde.

8 comentaris:

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Tinc curiositat per com els descobreixes aquests personatges...Un post molt interessant. No n'havia sentit a parlar.Perdó per la meva ignorància.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquest en concret va ser llegint la historia de la conquesta de la lluna, pero tots estan al google

   Elimina
 3. Mira't aquesta web. Jo he vist els dibuixos originals del torpede, t'ho prometo:
  http://www.pueblos-espana.org/aragon/teruel/tramacastiel/608108/

  ResponElimina
 4. Perdó: la bona és aquesta:
  http://www.tv3.cat/industriadeguerra/pdf/torpedo_aeri.pdf

  ResponElimina
 5. Von Braun és el més conegut i el més vistós, però els americans van perdonar moltes vides a canvi de dur la tecnologia nazi als Estats Units.

  ResponElimina
  Respostes
  1. si, es curiós com els interessos poden passar per sobre de la justicia

   Elimina

Pumapunku

Al començament del segle XX, l'enginyer austríac Arthur Posnansky (1873-1946) va dedicar llargs anys de les seves investigacions a les r...