La història d’Anna Chapman, una espia russa a New York


El Juliol de 2010 Estats Units va intercanviar deu espies russos per quatre agents occidentals. Entre els espies russos estava l’Anna Chapman. La història de Chapman sembla un guió de Le Carré:  Anna Kuschyenko, una atractiva noia russa es va casar amb el psicòleg britànic Alex Chapman, del que va obtindre el cognom i la nacionalitat. A l’any 2009 es van traslladar a New York i allí Anna seduir a un alt càrrec de l’administració Obama. La fatalitat va voler que un Coronel Rus dissident es fugues a Estats Units i la descobrís com part del tracte que havia fet per rebre asil.  Anna va ser arrestada per el FBI. El marit va dir no saber rés del tema. Anna Chapman, un cop a Rússia, ha fet de model per revistes i escriu també pels medis. Té una pàgina a twitter i una altre a facebook. Això si que crec que el Le Carré no se li hauria acudit. Segur que acabarem veient una pel·lícula de la seva vida. 

Comentaris

 1. No sé reconstruir el camí que vaig seguir per la xarxa i que em va dur a descobrir que els soviètics van fer molt de cinema sobre espies des de la seva perspectiva, amb personatges estil James Bond i fins i tot Rambos.
  Sempre m'ha semblat que l'espionatge és una cosa de la ficció perquè ¿què fa exactament un espia?

  ResponElimina
  Respostes
  1. home, un espia roba informació d'un país contrari per donar-la al seu govern. Sobretot secrets militars. De vegades l'I+D no surt bé i una bona espia et pot aconseguir aquell invent que tu no has estat capaç de crear

   Elimina
 2. com es que totes les espies son atractives?

  ResponElimina
  Respostes
  1. es que així sedueixen millor, si fosin un cardo no espiarien res...

   Elimina
 3. Caram, caram... quina vida més complicada... i no ha intentat tornar als Estats Units?

  ResponElimina
  Respostes
  1. no pot tornar als Estats Units, té una ordre d'expulsió...ara, mai se sap...

   Elimina
 4. Están ustedes cargados de complejos. Y además, se engañan. Para empezar ha hacer boca; la espía no está atractiva, está cañón. Por ella pierdes el sueño, e incluso la identidad. Si, eso que el nostre president flameja amb els cuatre dits...Por ella, y tal como se le ve, y se le ve poco, se te va el oremus. Idiomas, saber estar, pasta, y además letras, muchas letras...y curvas, muchas curvas...¡¡¡ ¿ que cullons volem ? ¡¡¡¡ esta tía es...uyyy al igual tallnn la página...és una famella de cullons...ala¡¡¡ i salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. ja ja, antes que las feministas nos salten a la yugular, quiero decir que también ha habido espías gays...

   Elimina
 5. ja se sap: la cosa de la jodienda .... Què hi farem!

  ResponElimina
  Respostes
  1. si, el sexe segueix sent una debilitat de la que treure profit...

   Elimina
 6. vista la portada de la maxim, si fan la peli que la protagonitzi ella mateixa. atorgarà un plus de versemblança al paper.

  val, és una excusa.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cocodrils a les clavegueres de Nova York

Alex Soler, pintor de Barcelona

I Forum Mundial de Contactes Extraterrestres