diumenge, 6 d’octubre de 2013

El projecte Castor

El projecte Castor es un magatzem marítim de gas aprofitant una antiga plataforma petrolífera de Shell. Està ubicat davant la costa de Vinaròs (Castelló). A l’injecta el gas, les vibracions han afectat la falla d’Amposta i com si fos una caixa de ressonància, aquestes s’han multiplicat i han provocat tremolors a tota la zona similars a petits terratrèmols de 3 i 4,2 a l’escala de Richter. De moment l’injecció de gas s’ha suspès. Pot haver despertat la falla i acabar provocant un gran sisme, seguit d’un Tsunami?. No se sap. Encara que la zona actualment no és perillosa, qui sap si antigament hi havia molts sismes. Que més amaga el projecte Castor? Hi participava el govern Espanyol?. Perquè no varen fer cas d’un informe de la mateixa Shell aconsellant no utilitzar la plataforma?

10 comentaris:

  1. del gobierno, y de las multinacionales, lxs ciudadanxs de a pie ya podemos esperar casi cualquier cosa, por más surrealista que pueda parecer

    besos,

    ResponElimina
  2. Mai fan cas de ningú. El que m'ha estranyat és que hi hagi reunió d'alcaldes amb el govern i només escollin els d'una banda.
    Ja no sé que pensar...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que en aquest cas deu haver sigut per deixarli tot el marro a la generalitat catalana

      Elimina

  3. Aris, he trobat un article molt inreressant sobre les conseqüències imprevistes de l'acció humana, i perquè es té tendència a qualificar alguns fenomens traumàtics "d'accidents".
    Bon cap de setmana.

    http://www.ara.cat/elpatidescobert/Anatomia-accident-Projecte-Castor-daltres_0_1006699437.html

    ResponElimina
  4. Si això passés als Estats Units ja haurien fet una pel.licula. Amb Sensurround, naturalment.
    Salut. Borgo.

    ResponElimina
  5. Quan hi ha interessos econòmics...

    Sent un bunyol de projecte, segur que el govern espanyol hi és al darrere.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i a sobre ara diuen que l'Estat (que som tots) encara els hi tindrem que pagar el bunyol...

      Elimina

Pumapunku

Al començament del segle XX, l'enginyer austríac Arthur Posnansky (1873-1946) va dedicar llargs anys de les seves investigacions a les r...