Passa al contingut principal

el triangle de les Bermudes

Durant el segle passat més de 50 vaixells i 20 avions van desaparèixer del denominat triangle de les Bermudes. Les causes no estan mai clares, doncs feia bon temps durant les desaparicions.
Vicent Gadis va crear el triangle sobre el mapa al 1964. S’estén des de Florida fins a Bermuda, Sud est de Puerto Rico torna cap a Florida amb les Bahames. Es una àrea d’1,5 milions de milles.
Tinc que dir, que jo al viatjar cap Mèxic el vaig sobrevolà un parell de cops i no em va passar res. Un dels experts en el triangle, l’investigador Richard Winer, va dir que tan podria ser un cas de magnetisme com d’abducció. Un dels casos de desaparició al triangle més sonat va ser el de 5 avions al 1945 de la TBM, que son precisament els encarregats de rescatar els avions que cauen al mar. L’equip de 13 homes també va desaparèixer. Van dragar tota la zona on havien desaparescut però no els van trobar. El responsable de la cerca, Michael Mac Donal, va escriure un article en juny de 1973, en l’edició del Naval Aviation News, en el que deia que simplement els avions s’havien perdut i al acabar-se la benzina es van enfonsar fora de la zona. Un altre característica del triangle es que les brúixoles deixen de funcionar. Actualment, com els avions ja no es guien per brúixoles, per això no es perden. Però el cas es que cada any es perden avionetes petites i algun iot.


Comentaris

 1. És un tema que sempre m'ha fet iuiu... :P

  ResponElimina
 2. si, té molt iuiu aquesta història...quant vaig volar demunt del triangle estava acollonit pensant que desapareixeriem...

  ResponElimina
 3. De petita en vaig veure alguna de pel.lícula sobre el tema, i sempre m'havia impressionat molt.
  M'imagino que és una qüestió de forces tel.lúriques una mica descontrolades...però per si de cas, miraré de posar a prova el mite. El dono per bò!
  ;-)

  ResponElimina
 4. La meva maleta, les bahames es un paradis, val la pena posar a prova el mite, però, tu, per si de cas porta una ferredura o una pota de conill...

  ResponElimina
 5. òndia el triangle de les Bermudes! feia segles que no n'havia sentit a parlar, de quan el Jiménez del Oso i tota la pesca :P També hi he volat pel damunt, i hi vaig posar els cinc sentits, però res :( vols dir que encara "funciona"? ^^

  ResponElimina
 6. Clidice, jo també crec que ja no funciona...el temps passa fins i tot pels "marcianos"

  ResponElimina
 7. ufff... fa por! aquest tema fa molt de respecte.

  ResponElimina
 8. Aris, com que vas volar per damunt del triangle i no et va passar res? I tant que et va passar: des d'aleshores, fixa't com cada dia has anat perdent més cabell. A mi també em passa, i això que només he visitat el triangle aquest en fotografia, imagina't si és potent la seua força megatel·lúrica i hipermagnetoscòpica, haw, haw!

  ResponElimina
 9. Per cert que, posats a triar, a mi em fa més gràcia el triàngulo de las Bermudez, cosa freaky i perillosa per a la salut mental a més no poder, haw, haw!

  ResponElimina
 10. Tens raó, Leb, de d'aleshores tinc "coronilla". Si, las Bermudez es més friki.

  ResponElimina
 11. _MeiA_ segur que amb el temps trobarant una epxlicació científica i deixara de fer por, per cert, Meia s'asembla molt a Meiga, no tindràs algu de màgica...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Els golluts

Els golluts eren uns éssers que vivien a la Vall de Ribes, d’aspecte de nans (no feien més de metro deu) i amb un enorme boci sota el coll, dels quals es va fer ressò la premsa de finals del segle XIX, a rel d’un article del historiador Masó Miguel de Morayta. Els presentaven una raça diferent provinent dels tàrtars semblant als cromanyons, però els especialistes mèdics deien que eren les condicions de vida, la mala alimentació i els incest eren els causants d’aquelles deformacions. El fet, es que a mitjans del segle XX van desaparèixer.

El misteri de Fatima

Vaig arribar a Fàtima un matí d'agost de l'any 1996. Em vaig allotjar en un dels hotel dels que hi ha dins el recinte del temple. Habitacions netes, austeres, només per dormir sense cap luxe. El menjar era tipic portugues. Portava amb mi una càmera digital de vídeo 8 disposat a immortalitzar la missa nocturna que es fa a l'aire lliure. Durant el matí vaig filmar a pelegrins que de genolls caminaven pel via Crucis, a causa d'alguna promesa a la Verge. Tot i la calor del clima portugues (sobre 30 graus al migdia) la gent seguia encenent ciris i espelmes i els deixaven en una mena de xemeneia, la calor que desprenia et cremava la pell encara que estiguessis a metres de distància. L'ambient és semblant a Roma, a Montserrat, els fidels van feliços comprant els diferents souvenirs i admirant la basílica. Cures amb hàbits observen complaguts a les persones.  A la nit la missa em va impressionar. Centenars de pagesos humils, vestits amb robes negres, el seu suport económi

Carnac

Els alineaments de Carnac son unes dues mil noucentes pedres megalítiques aixecades en linees en una enorme extensió de terreny a la Bretanya Francesa. Es creu que es un monument funerari o un temple religiós o potser les dues coses. La seva antiguetat podría datar del 6.000 abans de crist.