Passa al contingut principal

El misteri dels bolets

Els experts boletaires inclòs el nostre president ja ho han dit “Serà una temporada dolenta pels bolets”. “No plou, el bosc està sec”. El canvi climàtic a afectat als rovellons. Potser Nostradamus ja ho va prediura?. Es aquesta la senyal de que les coses no van ver, de que s’apropa l’apocalipsi?. El Juliol en canvi va ser molt bo pels bolets “Aquells dies varem arribar a baixar vuit quilos de rovellons, també camagrocs i alguna llenega negra, que es l’últim bolet que surt. Això no és normal” ha confessat Marcelina Cercons, especialista en bolets al 9nou . Fins i tot els experts estan sorpresos. Què està passant?. Des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ja es parla de una temporada dolenta pels bolets perquè no plou. El concurs boletaire de Berga que es fa cada any, aquest any no se ha repartit cap premi, per falta de bolets. Les coses estan molt malament. Ja es parla d’un pla per reproduir rovellons en hivernaders, tot i que les investigacions encara estan molt endarredires. El centre secret de la Generalitat amb fons reservats, per l’investigació dels bolets, està aturat per culpa de les retallades. Tot i això, s’ha trobat un inversor privat, “3pins” que voldria exportar els rovellons d’hivernader a la Xina.

Comentaris

 1. La ficció feta realitat :(
  Amb lo bons que estan els bolets :)

  ResponElimina
 2. magazine cat, a mi també m'agraden molt els rovellons a la brasa...ai quina pena!

  ResponElimina
 3. La meva portada preferida de Tintin. No crec que aquesta temporada trobi un bolet així ni encara que fos petitó. Borgo.

  ResponElimina
 4. miquel zueras, un dia en vaig trobar un de semblant, molt petit, deuria ser super-verinós!...

  ResponElimina
 5. He entrat al blog tot content en veure la portada de Tintin (la de la millor història de Tintin), però en llegir la menció del President se m'ha espatllat el dia. Cada cop que em ve a le ment l'home del tupè se m'esguerra el dia.

  ResponElimina
 6. Lluis et comprenc, tanta retallada fan posa de mala llet...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Els golluts

Els golluts eren uns éssers que vivien a la Vall de Ribes, d’aspecte de nans (no feien més de metro deu) i amb un enorme boci sota el coll, dels quals es va fer ressò la premsa de finals del segle XIX, a rel d’un article del historiador Masó Miguel de Morayta. Els presentaven una raça diferent provinent dels tàrtars semblant als cromanyons, però els especialistes mèdics deien que eren les condicions de vida, la mala alimentació i els incest eren els causants d’aquelles deformacions. El fet, es que a mitjans del segle XX van desaparèixer.

El misteri de Fatima

Vaig arribar a Fàtima un matí d'agost de l'any 1996. Em vaig allotjar en un dels hotel dels que hi ha dins el recinte del temple. Habitacions netes, austeres, només per dormir sense cap luxe. El menjar era tipic portugues. Portava amb mi una càmera digital de vídeo 8 disposat a immortalitzar la missa nocturna que es fa a l'aire lliure. Durant el matí vaig filmar a pelegrins que de genolls caminaven pel via Crucis, a causa d'alguna promesa a la Verge. Tot i la calor del clima portugues (sobre 30 graus al migdia) la gent seguia encenent ciris i espelmes i els deixaven en una mena de xemeneia, la calor que desprenia et cremava la pell encara que estiguessis a metres de distància. L'ambient és semblant a Roma, a Montserrat, els fidels van feliços comprant els diferents souvenirs i admirant la basílica. Cures amb hàbits observen complaguts a les persones.  A la nit la missa em va impressionar. Centenars de pagesos humils, vestits amb robes negres, el seu suport económi

Carnac

Els alineaments de Carnac son unes dues mil noucentes pedres megalítiques aixecades en linees en una enorme extensió de terreny a la Bretanya Francesa. Es creu que es un monument funerari o un temple religiós o potser les dues coses. La seva antiguetat podría datar del 6.000 abans de crist.