Passa al contingut principal

Les línies de Nazca

Les línies de Nazca son unes figures que es troben a un desert de Perú, que només es poden veure des de dalt d’una muntanya o un avió. Tot i que el 1547, els conqueridors espanyols ja en parlaven, no va ser fins el 1932 que pilots militars Peruans les varen donar a conèixer. La cultura Nazca té el seu origen en el segle I. Les línies formen figures d’animals i insectes, sense que sapiguem quin era el seu sentit. Hi ha qui diu que son semblants a les pistes dels aterratges dels aeroports i que facilitarien un hipotètic aterratge . Actualment es una atracció turística que reporta beneficis per la regió, on hi ha avionetes-taxi que et porten fins la zona perquè les puguis veure. 

Comentaris

 1. Un dels grans clàssic dels misteris sense resoldre que ens desperten la imaginació i ens transporten a una realitat que s'amaga sota capes de realitat.

  ResponElimina
 2. Ara circula la teoria de que eren senyals per indicar on hi havia pous d´aigua.
  Molt bona la teva experiència amb l´ascensor poltergueist! Deuria esser al.lucinant aquell sotan ple d´estàtues.
  Salut. Borgo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si, he vist la teoria aquesta en un documental.
   Lo de lascensor es digne del iker jimenez. Salut

   Elimina
 3. Jo també he sentit la teoria dels aqüífers, però sembla difícil de demostrar. La cultura que va crear aquestes figures és tota ella enigmàtica perquè se'n sap molt poc, i havien de ser ben especials, perquè quan ells vivien allà Nazca ja era el desert més sec del planeta... La meva hipòtesi és que, com passa amb tantes altres coses, les figures les van crear perquè sí, per a passar l'estona i divertir-se, o per la vanitat de veure qui la feia més gran. Quan d'aquí a 2000 anys ens investiguin a nosaltres, no es trobarà explicació racional per a la majoria de les nostres ocupacions.

  ResponElimina
 4. si, tambe tens raó, es com els que fan grafittis, que no té cap raó especial. Tot i amb això, en el documental feien corre aigua per les figures i semblaven canals de regar...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Els golluts

Els golluts eren uns éssers que vivien a la Vall de Ribes, d’aspecte de nans (no feien més de metro deu) i amb un enorme boci sota el coll, dels quals es va fer ressò la premsa de finals del segle XIX, a rel d’un article del historiador Masó Miguel de Morayta. Els presentaven una raça diferent provinent dels tàrtars semblant als cromanyons, però els especialistes mèdics deien que eren les condicions de vida, la mala alimentació i els incest eren els causants d’aquelles deformacions. El fet, es que a mitjans del segle XX van desaparèixer.

El misteri de Fatima

Vaig arribar a Fàtima un matí d'agost de l'any 1996. Em vaig allotjar en un dels hotel dels que hi ha dins el recinte del temple. Habitacions netes, austeres, només per dormir sense cap luxe. El menjar era tipic portugues. Portava amb mi una càmera digital de vídeo 8 disposat a immortalitzar la missa nocturna que es fa a l'aire lliure. Durant el matí vaig filmar a pelegrins que de genolls caminaven pel via Crucis, a causa d'alguna promesa a la Verge. Tot i la calor del clima portugues (sobre 30 graus al migdia) la gent seguia encenent ciris i espelmes i els deixaven en una mena de xemeneia, la calor que desprenia et cremava la pell encara que estiguessis a metres de distància. L'ambient és semblant a Roma, a Montserrat, els fidels van feliços comprant els diferents souvenirs i admirant la basílica. Cures amb hàbits observen complaguts a les persones.  A la nit la missa em va impressionar. Centenars de pagesos humils, vestits amb robes negres, el seu suport económi

Carnac

Els alineaments de Carnac son unes dues mil noucentes pedres megalítiques aixecades en linees en una enorme extensió de terreny a la Bretanya Francesa. Es creu que es un monument funerari o un temple religiós o potser les dues coses. La seva antiguetat podría datar del 6.000 abans de crist.