Passa al contingut principal

El cronovisor del Vaticà

Marcello Pellegrino Ernetti va ser un sacerdot benedictí i un dels exorcistes que han treballat a la zona de Venècia. En els anys 50 Ernetti va afirmar haver creat juntament amb altres científics, entre els quals incloïa a Enrico Fermi i Wernher von Braun, e1 cronovisor. Una màquina que permetia captar imatges del passat. El Pare Ernetti afirmava haver pogut contemplar esdeveniments tan llunyans com la fundació de Roma al 753 a.C. o la destrucció de Sodoma i Gomorra. Gràcies a l'ús de l'aparell Ernetti va dir poder recompondre el text original de les Taules de la Llei de Moisès, així com el Thyeste de Cinquè Ennio. També va afirmar haver captat una imatge de Jesucrist durant el seu calvari a la creu. Suposadament, la Santa Seu i el Papa Pius XII en persona, estaven al corrent de les investigacions del sacerdot, però a la mort d'aquest en 1994 el supòsit aparell seguia sent un misteri.
Un llibre titulat Father Ernetti`s Chronovisor: The Creation and Disappearance of the World 's First Estafi Machine, traduït al castellà com, "El cronovisor del Pare Ernetti: La creació i desaparició de la primera màquina del temps del món", de Peter Kassa. Aquest llibre explora aquestes afirmacions i la seva autenticitat. La versió nord-americana del llibre inclou la suposada "confessió" d'un familiar de Ernetti, que prefereix romandre en l'anonimat, segons la qual el propi Pare Ernetti va revelar la veritat sobre l'cronovisor al seu llit de mort. Ernetti va donar a conèixer el cronovisor el 1972, mitjançant una entrevista que va concedir al diari italià Domenica del Corriere, en la qual va afirmar haver participat en el procés d'aquesta singular màquina del temps. No obstant això el Pare Ernetti amb anterioritat ja havia donat petits detalls en algunes publicacions. Al juliol de 1965 una revista religiosa de França L'Heure d'Etre i al gener de 1966, la publicació italiana Civiltà delle MACCHINE, van recollir la notícia, però la poca importància d'aquests dos mitjans va fer que la notícia no fos presa en compte fins 1972. Pius XII, el Papa d'aquella època, va poder haver controlat aquest projecte des del principi, però ell el va qualificar de secret d'Estat. El projecte va ser cancel·lat i requisat pel Vaticà, però no destruït, el cronovisor es va guardar en les estances de la Santa Seu. Pocs dies abans de morir Ernetti, que no confiava per a res al Vaticà, va enviar una carta al Japó, país on tenia grans amistats i contactes. En les cartes anteriorment esmentades, poden estar els plans del cronovisor, ja que ell va prometre al Papa Pius XII que mai publicaria els detalls a la humanitat.

Comentaris

 1. No havia sentit parlar mai d'aquest invent! Un motiu més per augmentar la llegenda i el misteri que envolta els magatzems del Vaticà.

  ResponElimina
 2. He estat buscant el cronovisor per l'Ebay però res de res, la veritat es que em seria força útil.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Em sembla que encara no està en venda, mentres tant conformat suscrivinte al canal Historia...

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Els golluts

Els golluts eren uns éssers que vivien a la Vall de Ribes, d’aspecte de nans (no feien més de metro deu) i amb un enorme boci sota el coll, dels quals es va fer ressò la premsa de finals del segle XIX, a rel d’un article del historiador Masó Miguel de Morayta. Els presentaven una raça diferent provinent dels tàrtars semblant als cromanyons, però els especialistes mèdics deien que eren les condicions de vida, la mala alimentació i els incest eren els causants d’aquelles deformacions. El fet, es que a mitjans del segle XX van desaparèixer.

El misteri de Fatima

Vaig arribar a Fàtima un matí d'agost de l'any 1996. Em vaig allotjar en un dels hotel dels que hi ha dins el recinte del temple. Habitacions netes, austeres, només per dormir sense cap luxe. El menjar era tipic portugues. Portava amb mi una càmera digital de vídeo 8 disposat a immortalitzar la missa nocturna que es fa a l'aire lliure. Durant el matí vaig filmar a pelegrins que de genolls caminaven pel via Crucis, a causa d'alguna promesa a la Verge. Tot i la calor del clima portugues (sobre 30 graus al migdia) la gent seguia encenent ciris i espelmes i els deixaven en una mena de xemeneia, la calor que desprenia et cremava la pell encara que estiguessis a metres de distància. L'ambient és semblant a Roma, a Montserrat, els fidels van feliços comprant els diferents souvenirs i admirant la basílica. Cures amb hàbits observen complaguts a les persones.  A la nit la missa em va impressionar. Centenars de pagesos humils, vestits amb robes negres, el seu suport económi

Carnac

Els alineaments de Carnac son unes dues mil noucentes pedres megalítiques aixecades en linees en una enorme extensió de terreny a la Bretanya Francesa. Es creu que es un monument funerari o un temple religiós o potser les dues coses. La seva antiguetat podría datar del 6.000 abans de crist.