Passa al contingut principal

El misteri de Fatima


Vaig arribar a Fàtima un matí d'agost de l'any 1996. Em vaig allotjar en un dels hotel dels que hi ha dins el recinte del temple. Habitacions netes, austeres, només per dormir sense cap luxe. El menjar era tipic portugues. Portava amb mi una càmera digital de vídeo 8 disposat a immortalitzar la missa nocturna que es fa a l'aire lliure. Durant el matí vaig filmar a pelegrins que de genolls caminaven pel via Crucis, a causa d'alguna promesa a la Verge. Tot i la calor del clima portugues (sobre 30 graus al migdia) la gent seguia encenent ciris i espelmes i els deixaven en una mena de xemeneia, la calor que desprenia et cremava la pell encara que estiguessis a metres de distància. L'ambient és semblant a Roma, a Montserrat, els fidels van feliços comprant els diferents souvenirs i admirant la basílica. Cures amb hàbits observen complaguts a les persones. A la nit la missa em va impressionar. Centenars de pagesos humils, vestits amb robes negres, el seu suport económic són la recollida d'olives i altres fruits, estaven de genolls juntament amb fidels i turistes com jo. Molts porten espelmes enceses que són l'única llum en la nit. A l'altar hi ha més de deu sacerdots oficiant la missa. El sermó parla de pobres, de jesucrist i d'humilitat. Els fidels canten. Ningú és insensible a aquesta harmonia. Després em retiro a la meva habitació. Al matí següent m ‘ensenyen el museu de la casa dels pastorets als quals se'ls va apareixer la verge en 1917 i que els parlava. A causa d'això, el sacerdot que els va interrogar, va quedar tan convençut que va crear un orde religiós i van acabar construint aquesta basílica. La verge els va comunicar uns secrets, entre ells la segona guerra mundial i l'assassinat del Papa polonès. Allà ja intervé la fe, si creure o no en això. La verge es feia dir la Senyora, mai va dir que fos la verge. Era de baixa estatura, metre i mig i brilaba tant que no se li podia mirar. Després va desaparèixer. Del tres nens només va sobreviure una de las nenas, Lucia do Santos, els altres dos, Jacinta i Francisco van morir pocs anys després de la grip espanyola. Lucia es va fer monja i viure fins els 97 anys.  La senyora no ha tornat mai més

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Els golluts

Els golluts eren uns éssers que vivien a la Vall de Ribes, d’aspecte de nans (no feien més de metro deu) i amb un enorme boci sota el coll, dels quals es va fer ressò la premsa de finals del segle XIX, a rel d’un article del historiador Masó Miguel de Morayta. Els presentaven una raça diferent provinent dels tàrtars semblant als cromanyons, però els especialistes mèdics deien que eren les condicions de vida, la mala alimentació i els incest eren els causants d’aquelles deformacions. El fet, es que a mitjans del segle XX van desaparèixer.

Carnac

Els alineaments de Carnac son unes dues mil noucentes pedres megalítiques aixecades en linees en una enorme extensió de terreny a la Bretanya Francesa. Es creu que es un monument funerari o un temple religiós o potser les dues coses. La seva antiguetat podría datar del 6.000 abans de crist.